Ofte stillede spørgsmål til Hjælperforsikring
Hos Handi Forsikring får vi dagligt en masse telefoniske henvendelser. Vi har her samlet de mest hyppige spørgsmål
Har du også spørgsmål til vores Hjælperforsikring, så kontakt os på telefon 3635 9640.
Tager du på en længere ferie eller blot en smuttur til Tyskland og har dine hjælpere med, så er dine hjælpere ikke automatisk sikret, hvis der sker en ulykke. Det blå sygesikringskort dækker nemlig ikke, når hjælperen er på arbejde. Når hjælperen er på arbejde i udlandet, så har hjælperen som dansk statsborger ikke automatisk ret til danske sociale ydelser. For at være det, skal hjælperen være omfattet af social sikring.
Din hjælper søger én gang om året, hvis hjælperen skal være konstant dækket. Hjælperen kan søge social sikring på flere måder.
1. Din hjælper søger på www.virk.dk eller
2. Din hjælper søger på www.borger.dk/Sider/International-social-sikring.aspx
3. Din hjælper henvender sig til sin bopælskommune og beder om dokumentation for dansk social sikring. Hjælperen får så et lille kort, der tages med på rejsen.
Alle øvrige ting releateret til ferie er dækket af rejseforsikringen, som følger med din hjælperforsikring hos os.
En arbejdsskade dækker over to forskellige begreber.
En ulykke er en fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden for 5 dage.
For eksempel hvis du får en finger skåret af under havearbejde.
En erhvervssygdom er en sygdom, der skyldes arbejdet eller arbejdsforholdene. Sygdommen kan komme af påvirkninger gennem kortere eller længere tid, eksempelvis hvis du får dårlig skulder pga. for tunge løft i årevis.
Hvis du bliver tilkendt Borgerstyret Personlig assistance i mere end 400 timer pr. år, er du forpligtet til at forsikre dine hjælpere.
En Hjælperforsikring hos Handi Forsikring indeholder en lovpligtig arbejdsskadeforsikring og en erhversvsansvarsforsikring.
Desuden har vi også tillagt en rejseforsikring i pakken. Endvidere er der mulighed for erstatning i tilfælde af, at hjælper forvolder skade på dine ting, dog med en selvrisiko på kr. 1.000,00.
Nej, når du ikke overstiger 400 timers hjælp om året, er du ikke forpligtet til at tegne forsikring. Hvis der sker en arbejdsskade skal den dog stadig anmeldes til Arbejdsskadestyrelsen.
Der vil så kunne kræves erstatning efter lovens regler fra en fond, som betales af alle de selskaber, der tegner arbejdsskadeforsikringer.
Ønsker du at tegne en Hjælperforsikring?
Så kontakt Handi Forsikring på telefon 3635 9640 eller mail handi@lev.dk.
Anmeld skader
Skader skal altid anmeldes via Handi Forsikring. Du kan ringe til os på 3635 9640 eller sende en mail til handi@lev.dk med beskrivelse af, hvad der er sket.
Husk at oplyse dit kundenummer eller din fødselsdato.