Corona og rejseforsikring

Corona og rejseforsikring

Hvordan dækker rejseforsikringen?

Vil du gerne bestille en rejse til et land, hvor Udenrigsministeriet ikke længere fraråder al unødig indrejse? Så kan du roligt gøre dette nu, og stadig være dækket for afbestilling, selvom Udenrigsministeriet senere kan blive nødt til at fraråde al unødig indrejse igen

Vær opmærksom på karantæne

Visse lande har krav om selvkarantæne ved indrejse. Det kan være en god idé at tjekke det pågældende lands rejsevejledning inden indrejse, og inden du bestiller din rejse, så du ikke skal bruge hele din ferie på at være i karantæne.

Vælger du at rejse til et gult land

Et gult land betyder, at du ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning skal være ekstra forsigtig, men det betyder også, at du kan rejse ind i landet, og stadig være dækket af din rejseforsikring på normale vilkår, også hvis du skulle blive smittet med Covid-19.

Vælger du at rejse til et orange land

Vælger du at rejse til et af de lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder al unødig indrejse til, vil du ikke være dækket for skader med relation til Covid-19. Det vil sige udgifter til hospital og behandling, hvis du skulle blive smittet under din rejse.

Du vil heller ikke være dækket for eventuelle mérudgifter i forbindelse med Covid-19. Det kunne fx være, hvis du brækkede benet og er nødt til at blive behandlet på et privat hospital i stedet for det offentlige, grundet særlige omstændigheder i forbindelse med Covid-19.

Karantæne

Hvilke udgifter er dækket, hvis jeg bliver ramt af karantæne i udlandet - fx på et hotel?
Vores rejseforsikring dækker det, vi kalder rimelige og nødvendige ekstraudgifter – det vil sige udgifter til kost og logi, og evt. en ny hjemrejse.

Det er dog et krav for dækning, at myndighederne i det land du tilbageholdes i ikke betaler dine ekstraudgifter.

Har du brug for hjælp til at arrangere en ny hjemrejse, kan du kontakte os på +45 33 55 23 25.

Hvis en lokal behandlende læge vurderer, at du skal opholde dig indendørs, fordi du er syg og derfor kommer i karantæne, er du dækket for ødelagte feriedage.

Hvis du kommer i karantæne uden at være syg, er der kun dækning for eventuelle ekstraudgifter - fx forplejning, forlængelse af hotelværelse eller ny hjemrejsebillet efter karantænens ophør.

Har du planlagt en rejse til sommer?

Der er mange af vores kunder, som allerede har bestilt en ferie til udlandet til sommer, og som skal til at betale restbeløbet til opholdet eller feriehuset.

Ønsker du ikke at tage af sted grundet Covid-19, og skal du rejse til et af de lande, hvor Udenrigsministeriet fortsat forventer at fraråde al unødig indrejse, vil vi gerne hjælpe dig og refundere dit depositum for rejser til og med august 2020.

 

Samarbejdende foreninger

Underlinje
Afrevet papir
Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau